
Lamm
LRFs satsning på svensk lammproduktion fortsätter. Målet är att öka lönsamheten på gårdsnivå genom att den svenska matmarknaden ökar i värde.
Lammproduktion
Svensk lammuppfödning präglas av hållbarhet och god djurvälfärd. Våra får och lamm betar fritt under hela sommarhalvåret och omvandlar gräs till näringsrikt kött, mjuka skinn, värmande ull och mjölk till osttillverkning.
Svenskt lammkött har en enorm potential, och branschen arbetar aktivt för att höja kvaliteten ytterligare. Målet är att skapa en produkt som inte bara möter utan överträffar förväntningarna hos både handel och konsumenter.
En av utmaningarna är den stora variationen inom svensk lammproduktion. Skillnader i gårdsstorlek, raser och uppfödningsmetoder påverkar kvaliteten på köttet. Därför satsar vi på att utveckla smarta verktyg och metoder som hjälper uppfödare att leverera jämnare och ännu bättre lammkött.
LRF Kött
LRF Kött är en branschavdelning inom LRF som ska öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt genom att bland annat arbeta med köttspecifik näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys och kommunikation.
Fördjupning
Blåtunga - lunchmöte med LRF Kött
LRF Kött har tillsammans med SNP, Fåravelsförbundet och Lammproducenterna bjudit in till lunchmöten om Blåtunga....
Djuromsorg
Sveriges bönder är stolta över den goda svenska djuromsorgen och för konsumenterna är det viktigt att veta att d...
Varg
LRF vill att regeringen ändrar i den föråldrade jaktlagstiftningen. Vi måste hitta en balans som gör det möjligt...