Regionala livsmedelsstrategier
Sveriges nationella livsmedelsstrategi, som sträcker sig fram till 2030, markerar för första gången en svensk livsmedelsstrategi tar ett helhetsgrepp om hela livsmedelskedjan. Blekinge, Jönköpings län, Kalmar län och Kronobergs län har sina egna regionala livsmedelsstrategier. Här kan du läsa med om dem och hur LRF arbetar med dem.
Regionala livsmedelsstrategier
I de alla regionala livsmedelsstrategierna lyfter man in beredskapsfrågorna på olika sätt under 2024.
Den nya uppdaterade nationella livsmedelsstrategin ska vara klar under 2024.
Blekinge läns livsmedelsstrategi
I slutet på 2016 påbörjades arbetet med en livsmedelsstrategi i Blekinge, efter ett par års diskussioner och nu finns Mat- och livsmedelsstrategi för 2018-2025. Ambitionen är att öka produktionen av livsmedel - och turism - i länet.
Jönköpings läns regionala livsmedelsstrategi
Jönköpings läns regionala livsmedelsstrategi ligger till grund för det utvecklande arbete som bedrivs av region, länsstyrelse och LRF tillsammans.
Kalmar läns livsmedelsstrategi
En regional livsmedelsstrategi har tagits fram för Kalmar län med målet att skapa en livsmedelsregion av internationell klass. Bakom initiativet står LRF Sydost, Länsstyrelsen i Kalmar län och Regionförbundet.
Kronobergs livsmedelsstrategi
Under 2015 startade Sveriges regering ett arbete med att ta fram en nationell livsmedelsstrategi. Kronobergs län har tagit fram en lokal variant för att stärka livsmedelskedjan och primärproduktionen i länet. Strategin är ett samarbete mellan LRF Sydost, Länsstyrelsen Kronoberg och Region Kronoberg. Här sammanfattar vi vad Kronobergs livsmedelsstrategi går ut på!
Den nationella livsmedelsstrategin
Sveriges nationella livsmedelsstrategi, som sträcker sig fram till 2030, markerar för första gången en svensk livsmedelsstrategi tar ett helhetsgrepp om hela livsmedelskedjan.