Livsmedelsfrågor
Inom LRF Syd har vi en gemensam arbetsgrupp bestående av representanter från regionstyrelserna samt ungdomsstyrelserna i LRF Jönköpings län, LRF Sydost och LRF Skåne. Vi är också med i en riksomfattande grupp som hanterar livsmedelsfrågor. Här finns information om våra livsmedelsstrategier men också om de andra aktiviteter vi genomför för att öka den svenska matproduktionen och stödja våra bönder.
Livsmedelsfrågor i LRF Jönköpings län och LRF Sydost
Idag är varannan tugga vi äter i Sverige importerad. Detta trots att vi har goda förutsättningar för att driva klimatsmarta och hållbara lantbruk. Här finns information om våra livsmedelsstrategier men också om de andra aktiviteter vi genomför för att öka den svenska matproduktionen och stödja våra bönder.
Aktuellt arbete: Regionala livsmedelsfrågor
LRF anordnar och är delaktiga i flertalet aktiviteter tillsammans med andra aktörer i sitt arbete med att främja svensk matproduktion och svenska mervärden. Här är ett axplock av alla de saker som händer under året.
Redig Mat från Trakten
LRF Sydost har ett samarbete med ICA Maxi i regionen. Under namnet "Redig mat från trakten" ska mat från regionen synliggöras i butikerna. Det långsiktliga målet är att bredda utbudet och få en högre andel svenska råvaror i butiken.
Om svensk mat
LRF anser att det är bra att riksdagen fattat beslut om en nationell livsmedelsstrategi som har ett övergripande mål om att öka den svenska livsmedelsproduktionen. Nu behöver takten öka i genomförandet av strategin.
Regionala livsmedelsstrategier
Blekinge -, Kalmar - och Kronobergs län har sina egna strategier för livsmedelsproduktion. Här kan du läsa om vad de syftar på och vilket arbete som görs inom dem.