Statistik från köttbranschen
- Start
- Om LRF
- LRFs branschavdelningar
- LRF Kött
- Statistik från köttbranschen
Här hittar du statistikuppdateringar om svenskt kött varje vecka.
Till sidomenyn
Till sidomenyn
Läs mer på Svenskt kötts webbplats
Till sidomenyn
Statistikplattform kött
Hur ser trenderna ut? Vad går bäst och hur är läget i dag jämfört med förr? I den här unika databasen, som uppdateras varje vecka, får du den ultimata statistiken för nöt, gris och lamm.
En av målsättningarna är att utveckla statistikinsamlingen för ökad kunskap om hur marknaden fungerar och för att ge bättre grund för åtgärder hos såväl kommersiella som offentliga aktörer.
Så mycket kött produceras i Sverige
2022 slaktades det ca 2,7 miljoner grisar, 410 000 nötkreatur och 230 000 får och lamm på landets slakterier.
Senast uppdaterad: 2023-09-21