Här hittar du statistikuppdateringar om svenskt kött varje vecka.

Till sidomenyn

Statistikplattform kött

Hur ser trenderna ut? Vad går bäst och hur är läget i dag jämfört med förr? I den här unika databasen, som uppdateras varje vecka, får du den ultimata statistiken för nöt, gris och lamm.

En av målsättningarna är att utveckla statistikinsamlingen för ökad kunskap om hur marknaden fungerar och för att ge bättre grund för åtgärder hos såväl kommersiella som offentliga aktörer.

Till sidomenyn

Dashboard Nöt

Dashboard Nöt är ett verktyg för svenska nötköttsproducenter som vill följa och förbättra sin lönsamhet. Det visar en tydlig översikt över kostnader, intäkter och andra ekonomiska nyckeltal.

Verktyget uppdateras fyra gånger per år och presenterar informationen i enkla grafer och tabeller, vilket gör det lätt att förstå hur lönsamheten utvecklas över tid.

Till sidomenyn

Dashboard får och lamm

Dashboard får och lamm tas fram av Svenska Fåravelsförbundet, 
Lammproducenterna, Gård & Djurhälsan och LRF Kött.

Kalkylen används för att visa hur kostnader och intäkter förändras över tid. Den bygger på gemensamma antaganden och officiell statistik där det finns tillgängligt. Kalkylen visar inte resultat för enskilda gårdar, utan ger en övergripande bild av utvecklingen i svensk lammköttsproduktion.

Till sidomenyn Till sidomenyn

Så mycket kött produceras i Sverige

2022 slaktades det ca 2,7 miljoner grisar, 410 000 nötkreatur och 230 000 får och lamm på landets slakterier.

Läs mer på Svenskt kötts webbplats
Till sidomenyn
Senast uppdaterad: 2025-04-20