
LRF Kött
- Start
- Om LRF
- LRF:s branschavdelningar
- LRF Kött
LRF Kött är en branschavdelning inom LRF som ska öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt genom att bland annat arbeta med köttspecifik näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys och kommunikation.
Om LRF Kött
LRF Kött arbetar för att stärka köttproduktionens marknad, utveckla företagens möjligheter och främja hållbar tillväxt. Tillsammans med intresseföreningar som Sveriges Nötköttsproducenter, Sveriges Grisföretagare och Svenska Fåravelsförbundet driver vi insatser för att förbättra företagens villkor och stärka primärproduktionen.
På kort sikt är målet tillväxt med fokus på konkurrenskraft, god djuromsorg och miljöhänsyn. På lång sikt strävar vi efter att öka svensk köttproduktion med 60 procent från 2015 till 2030 genom investeringar och ökad produktivitet.
Nyheter

Mul- och klövsjuka funnen i Ungern
2025-03-08
Mul och klövsjuka har hittats i Ungern. LRF följer utvecklingen noga.
Läs nyheten

Framtidens lantbruk: Ledarskap, krisberedskap och mod att förändra
2025-03-02
Hur leder man en modern gård, hanterar kriser och vågar förändra si...
Läs nyheten

Nu ska restauranger informera om köttets ursprung
2025-03-01
Från och med 1 mars måste restauranger kunna informera om ursprungs...
Läs nyheten
Helen Rees föreslås som ny ledamot i regionstyrelsen
2025-02-27
Helen Rees föreslås som ny ledamot i LRF Örebros regionstyrelse.
Läs nyheten
Tydligare regler om öronmärken och stalljournal
2025-02-24
Efter årskiftet så har hanteringen av tappade öronmärken blivit enklare. Från den 1 januari 2025 förtydligas och...
Läs nyheten
LRF uppmanar landsbygdsministern: Stöd bred vaccination mot blåtunga
2025-02-17
Blåtunga är en högaktuell fråga för många lantbrukare i Sverige. I ett brev till landsbygdsminister Peter Kullgr...
Läs nyheten
Webbinarium om vaccinationsstrategi mot blåtunga
2025-02-13
Missade du lunchwebbinariet om vaccinationsstrategi mot blåtunga som LRF Kött arrangerade 13 februari? Eller vil...
Läs nyheten

Framtidens lantbruk: Ledarskap, krisberedskap och mod att förändra
2025-03-02
Hur leder man en modern gård, hanterar kriser och vågar förändra sin verksamhet? Lantbruket är verkligen inte ba...
Läs nyheten

Nu ska restauranger informera om köttets ursprung
2025-03-01
Från och med 1 mars måste restauranger kunna informera om ursprungslandet för det kött som serveras.
Läs nyheten

Helen Rees föreslås som ny ledamot i regionstyrelsen
2025-02-27
Helen Rees föreslås som ny ledamot i LRF Örebros regionstyrelse.
Läs nyheten
Aktiviteter
Mul- och klövsjuka i Ungern, har du koll på ditt smittskydd?
Prat och fika - Blåtunga
Medlemswebbinarium för dig med nötkötts- och lammproduktion
Visning av nytt suggstall
Mul- och klövsjuka i Ungern, har du koll på ditt smittskydd?
Prat och fika - Blåtunga
Medlemswebbinarium för dig med nötkötts- och lammproduktion
Visning av nytt suggstall
Kunskap och engagemang

Lunchmöten
LRF Kött sjösatte under hösten 2022 idén med lunchmöten, som tar upp olika frågor som rör medlemmar inom gris-, nöt- och lammproduktion. Lunchmötena fortsätter under våren och ges i samarbete med olika branschorganisationer.

Köttbondepanelen
Gå med i LRF Kötts nya köttbondepanel för gris, nöt eller lamm!

LRF Kötts nyhetsbrev
Här ligger publicerade nyhetsbrev från LRF Kött. Nyhetsbrevet skickas till dig som medlem som angivit näringsverksamhet inom får-, gris och/eller nötköttsproduktion.