Välkommen att fira den gotländska skörden 7-8 september

Logotype Gotlands Skördefestival

Nu är det dags att fira allt gott som det gotländska lantbruket erbjuder! Helgen den 7-8 september uppmärksammas skördetiden med en stor festival. LRF, som är en av flera arrangörer, hälsar alla varmt välkomna till Gotlands Skördefestival.

Gotland är vida känt för sitt välsmakande och stora skafferi av livsmedelsprodukter. Festivalen är ett årligt återkommande evenemang för barnfamiljer, kulinariska turister och intresserade av de gröna näringarna.

Du som besökare bjuds på aktiviteter, utställning av både djur och maskiner och en stor matmarknad. Festivalen lyfter hela kedjan från jord till bord. Utbudet för barn och unga att ha roligt och inspireras är stort. Det finns något för alla!

- Ett mål vi har är att alla besökare ska få med sig nya kunskaper och intryck hem genom samtal med utställare, aktiviteter eller scenframträdanden. I LRFs monter kommer vi särskilt lyfta vad de gotländska råvarorna räcker till. Vilken roll de spelar för vår försörjning och beredskap, säger Karolina Pettersson i LRF Gotlands styrelse.

I år är det tionde gången festivalen arrangeras. Platsen är Gotland Grönt Centrum, Lövsta, i Roma på mellersta Gotland. Öppettiderna är klockan 10.00 - 16.00 båda dagarna.

- Skördefestivalen är en riktig folkfest, 14 000 besökare kom förra året. Det är jätteroligt att det blivit ett så uppskattat evenemang. Jag hoppas att vi ses där, säger Karolina.

Vill du bli funktionär och få fina förmåner?

Skördefestivalen kan arrangeras tack vare engagemang från arrangörer, sponsorer och inte minst alla funktionärer som gör ett fantastiskt arbete. Festivalen behöver fortfarande fler funktionärer i entré och på parkering. Om du tar ett pass på max 4 timmar får du fika och lunch den dagen du hjälper till, gratis inträde för dig själv resten av dagen samt 4 endagarsbiljetter eller en trerätters funktionärsmiddag ca två veckor efter Skördefestivalen. Läs mer och anmäl dig här >>

Skördefestivalen anordnas gemensamt av Gotland Grönt Centrum, LRF Gotland, Hushållningssällskapet på Gotland, Studieförbundet Vuxenskolan, Roma Intresseförening och Roma Idrottsförening.

Karolina Pettersson, styrelseledamot LRF Gotland.

Karolina Pettersson, LRF Gotland.