Vad gäller när någon gör anspråk på din mark?

Under torsdagen 30 maj samlades cirka 60 deltagare när LRF Värmland arrangerade ett webbinarium för skogsägare på temat markintrång och ersättning.

Intrång på jord- och skogsmarker samt vilka ersättningar man har rätt till är ett högaktuellt ämne som debatterats mycket i samband med expanderande städer, industrisatsningar och infrastrukturprojekt. 

Med anledning av ämnets aktualitet anordnade LRF Värmland 30 maj ett webbinarium där LRFs regionalt sakkunniga tillsammans med experter från Ludvig & CO redde ut vad som gäller när det kommer till markintrång och ersättningar. Under webbinariet diskuterades bland annat LRFs näringspolitiska arbete i frågan, bakomliggande lagstiftning vid markintrång, olika typer av intrång, ersättningspraxis, värderingsmetoder och naturreservat.

Efter en uppskattad föreläsning fick deltagarna även chans att ställa frågor. Bland annat gällande ersättning för gamla skador på täckdikning och dränering som upptäcks efterhand. Något Teresa Nordling på Ludvig & CO menar kan vara svårt då chanserna att få ersättning efterhand i regel minskar ju längre tiden går. Just vikten av att vara tidig på bollen och försöka påverka i ett så tidigt skede som möjligt samt att vara noggrann med att dokumentera från start var ett återkommande tema under föreläsningen och något som betonades flera gånger. 

När någon gör anspråk på din mark

Är du intresserad av att ta del av webbinariet i sin helhet finns det inspelat här.  

Det här innehållet är låst.

Detta innehåll är endast tillgängligt för betalande medlemmar i LRF. Du som är medlem kan logga in nedan för att se innehållet.