Tipsa lärare nära dig om höstens roligaste skolaktivitet

I oktober bjuder Bonden i skolan åter igen in till en spännande och lärorik aktivitet för elever över hela landet. Tipsa gärna barnens eller barnbarnens skola om att vara med.

Efter förra årets uppskattade premiär av Bonden i skolan-veckorna på nationell nivå kommer vi fortsätta även i år.  Precis som förra året kommer aktiviteten kretsa kring en fiktiv, digital bondgård där eleverna kan klicka sig runt för att lära sig mer om lantbruket och var maten kommer ifrån. De får ta del av roliga och lärorika pyssel, faktatexter, spel och kluriga quiz om bonden, djuren och naturen.

Eleverna får även möjlighet att utmanas i roliga aktiviteter både i och utanför klassrummet.  Vi följer dessutom upp fjolårets succéfilmer med Dante Zia med att låta honom besöka gårdar med frukt, bär och grönsaker.

- Vi hoppas på att se ett lika stort intresse som förra året, då anmälningarna överträffade alla våra förväntningar med över 45 000 anmälda elever, säger Johanna Hovnert, projektledare för Bonden i skolan.

Just nu har vi anmälda skolor i över 250 av 290 kommuner så det är en fantastisk täckning! Men vi hoppas självklart på att få med ännu fler skolor, så om du eller någon i din närhet har barn i skolåldern så får ni gärna tipsa läraren om den här aktiviteten. Anmälan är öppen hela september, men det går också att hitta all information på Bonden i skolans sajt och hoppa på aktiviteten när den börjat i oktober.

Aktiviteten riktar sig primärt till elever i årskurs 4-6, men även andra årskurser är hjärtligt välkomna. Det är kostnadsfritt för skolorna att delta och det finns chans att vinna ett riktigt gårdsbesök.

Har ni frågor eller funderingar är ni hjärtligt välkomna att kontakta bondeniskolan@lrf.se.