Rekordbesök på Motor- och familjefest i Karl Gustav

Kungsäters LRF, 2024

I det strålande höstvädret samlades många för att fira nostalgi och lantbruk under årets Motor- och familjefest i Karl Gustav, Varberg. Tack vare entusiastiska deltagare och engagerade arrangörer blev evenemanget en stor succé!

I ett strålande höstväder genomfördes årets Motor och familjefest i Karl Gustav med rekordmånga besökare. Totalt 3 350 vuxna löste entréavgift. (under 15 år gratis).

Evenemanget är tänkt som en nostalgiträff för både gamla och unga med mängder av traktorer, bilar, mopeder-motorcyklar, redskap - allt av äldre modell. Traktorpullingen är ett uppskattat inslag och det finns något för alla. 

Vår LRF avdelning, Kungsäter, medverkade med tält och hade i år en tävling,"gissa ensilagebalens vikt" och hela 642 besökare lämna in förslag på vikten, med varierande resultat. Rätt svar på ensilagebalens vikt var 493 kg. 

Många uttryckte sin uppskattning för det svenska lantbruket, dock ville man se att vår självförsörjningsgrad måste ökas i dessa tider, när dom tog del av det material som vi erbjöd till besökarna. 

Ett stort tack till alla inblandade, tillsammans kan vi göra landsbygden levande. 

Kungsäters LRF
Karl-Anders Hansson, ordförande