Rapport från LRFs utbildning för nya förtroendevalda

LRF Grund är en utbildning som erbjuds alla nya förtroendevalda i regionstyrelserna, ungdomsstyrelser och riksstyrelsen. Från LRF Mitts tre regioner deltog ett antal ledamöter.

Vi pratade med två av deltagarna på kursen: Johan Persson och Per Westberg, båda sitter i LRF Gävleborgs regionstyrelse.

LRF Grund var två heldagar i Stockholm med många föreläsare och mycket fakta och information om organisationen och strukturen. Det var deltagare från hela landet och att lära känna varandra var en viktig aspekt av utbildningen.

Programmet var fullt av pass med information och diskussion kring viktiga aspekter av LRFs verksamhet, med bland andra förbundsordförande Palle Borgström och vd Anna-Karin Hatt. Johan och Per berättar att de fick veta mer om LRFs organisation, medlemssituationen och medlemsrekrytering, kommunikation och mycket annat.

Sammanfattningsvis, berättar Johan och Per, att det var en mycket bra utbildning, med information om hur den stora LRF-organisationen fungerar. Lite oroande ändå, uppger de, är att se åldersfördelningen av medlemskåren, med ganska hög medelålder. Hur vi tillsammans tar oss an den utmaningen, är en sak de tar med sig från dygnet i Stockholm.

– Min reflektion från utbildningen var att det är väldigt bra att Anna Karin, Palle samt avdelningscheferna tar sig tid och deltar. Det bidrar med en hel annat tyngd i utbildningen då. Sen kan jag konstatera att vi i region Mitt kommit långt med vårat samarbete över regiongränserna och tillsammans med personalen, det ska vi känna stolthet över och fortsätta jobba, säger Johan Persson.