Peter Wirtberg, delägare och ordförande för Kinnekulle Bryggeri AB jublar idag!

Petra Wirtberg, 2024
Peter Wirtberg. Foto: Petra Wirtberg.

Försäljning av öl, vin och sprit ska bli tillåtet på svenska gårdar, med vissa begränsningar. Peter Wirtberg, delägare och ordförande för Kinnekulle Bryggeri AB ser positivt på lagförslaget.

I morse aviserade regeringen att man tänker öppna upp för gårdsförsäljning av alkoholhaltiga drycker, något som Peter tycker är bra för de små bryggerierna.

- Detta låter mycket bättre än det första förslaget som kom, då detta förslag verkligen gynnar de små bryggerierna. Förslaget kommer garanterat leda till fler arbetstillfällen vilket är positivt för landsbygden, säger Peter Wirtberg.

Han tror att förslaget också kan ge en viss merförsäljning för de bryggerierna som också finns på Systembolaget och att förslaget om gårdsförsäljning kommer ge positiva effekter i flera led.

- Det är ju mycket lättare att sälja något som kunden har haft möjlighet att smaka på innan och att kunden kan köpa med sig ens produkt när de lämnar gården ger ju en större upplevelse för kunden, säger Peter Wirtberg.

Kinnekulle Bryggeri AB kommer att ta chansen att utveckla sin verksamhet utifrån regeringens öppning för gårdsförsäljning.

- För oss är det bara positivt, Kinnekulle Bryggeri AB har varit ett bryggeri sedan 2002 och att regeringen nu öppnar upp för gårdsförsäljning kommer vara ett lyft för oss. Vi kommer helt klart att vidareutveckla vårt företag, sen får vi se hur det blir innan allt är klart, vi hoppas ju så klart på enkla regler, för det kommer verkligen att gynna småbryggerierna och företagandet på landsbygden, säger Peter Wirtberg.


Regeringen presenterar förslag om gårdsförsäljning av alkoholdrycker


Clara Hyltbäck
regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se 
076-836 81 00