Omsorgsgruppen i LRF: Stöd och utbildning för medlemmar

Gunilla Axman, kriskommunikation
I början av mars hölls en utbildning där Gunilla Axman lärde ut strategier för att hantera kriser och stärka omsorgsgruppen. Foto: Sofia Karlsson.

Omsorgsgruppen i LRF har sedan 1999 stöttat över 650 personer. Deras arbete sker ofta i det tysta, men de gör en stor skillnad för de som får hjälp. Kontinuerlig utbildning är viktig för att ge både gruppen och de som stöttas, bästa möjliga förutsättningar.

En av de kanske viktigaste förmånerna vi har som medlemmar i LRF är vår fantastiska omsorgsgrupp. De har sedan 1999 stöttat och hjälpt mer än 650 personer. De gör inte så mycket väsen av sig utan jobbar ofta i det tysta, men de gör stor skillnad för de som har fått hjälp av dem.

Kontinuerlig utbildning för bättre stöd

De som är en del av omsorgsgruppen är i grunden bra på att lyssna och stötta, men i styrelsen anser vi att det är viktigt att kontinuerligt erbjuda utbildning för att ge både dem och de som de stöttar bra förutsättningar.

Utbildning i kriskommunikation

I början av mars hölls därför en utbildning i kriskommunikation. Kursledare var Gunilla Axman. Hon lotsade oss igenom vad som händer i en krisprocess för att förstå hur människor agerar och reagerar när de hamnar i kris. Vilka strategier och nycklar kan man använda för att hjälpa någon att ta sig ur en kris.

Dessutom fanns det tid att prata med varandra och diskutera hur man själv ska hantera allt det man möter utan att själv må dåligt.

En riktigt bra dag som stärkte gruppen och förmågan att hjälpa andra.

Diskretion och trygghet

Omsorgsgruppen arbetar med diskretion. Det är oerhört viktigt att när man vänder sig till oss ska känna sig helt trygg i att det man behöver prata om stannar hos den man pratar med.

Känner du någon som behöver hjälp eller känner du själv att du skulle behöva prata med någon i omsorgsgruppen så nås vi på följande sätt:

Sofia Karlsson 073-038 42 64, ansvarig i styrelsen i VG
Lotta Bäckberg 070-323 39 16