Möte med Oslo Stockholm 2.55

Jenny Nilsson, 2024
Fr.v Torbjörn Olsson, LRF Värmland, Kajsa Edbom, LRF Kristinehamn och representanter från Oslo Stockholm 2.55. Foto: Jenny Nilsson.

LRF Värmland träffade nyligen representanter från Oslo Stockholm 2.55 för att diskutera den planerade nya järnvägssträckningen mellan Örebro och Kristinehamn.

Denna sträcka är en del av projektet för att etablera en järnvägsförbindelse mellan de två huvudstäderna, vilket skulle reducera restiden till mindre än tre timmar och göra den konkurrenskraftig med flyg.

Projektgruppen pratar nu i ett tidigt skede - innan det formella samrådet - med parter som är speciellt berörda och däri ingår naturligtvis LRF som markägarorganisation.

Från LRF deltog Kajsa Edbom, kommungruppsordförande i Kristinehamn, Torbjörn Olsson, ansvarig för infrastrukturfrågor i regionstyrelsen samt Jenny Nilsson från personalen.

Nästa steg i processen planeras ske under tidig höst, med studiebesök på lantbruk för projektörerna samt informationsmöte med de medlemmar som potentiellt berörs av projektet.


Jenny Nilsson

regionalt sakkunnig LRF Väst
jenny.nilsson@lrf.se  
070-629 15 70