Matberedskap, vildsvin och Redig Mat från Trakten på MAT2024

matupplevelser

LRF medverkar på flera arrangemang under MAT2024 i Växjö. Bland annat ett beredskapsseminarium, länsstyrelsens vildsvinsdag och på matmässan med Redig mat – var med du med!

18 september - Vildsvinsdag 
I anslutning till Kunskapsdagarna arrangerar Länsstyrelsen Kronoberg en Vildsvinsdag. Syftet med träffen är kunskapsdelning, mer vildsvinskött på bordet och färre skador orsakade av vildsvin. Vildsvinsdagen vänder sig till dig som jagar eller är aktiv i vildsvinskedjan från skog till bord på något annat sätt. Denna dag är en del av regeringens och länets satsning på en vildsvinsstam i balans, mer vildsvinskött på bordet och färre skador orsakade av vildsvin.

Läs mer och anmäl dig på Länsstyrelsen Kronobergs sida

 

19 september - Livsmedelsberedskap för en ny tid – Mat till alla, nära och tillsammans
Atriumsalen, Utvandrarnas hus i Växjö, torsdag 19/9, kl 9.00-16.30
Så höjer vi den lokala och regionala livsmedelsberedskapen! Inspireras av föreläsningar och strategisk framsyns- och actionworkshop i försörjningstrygghet.

Gastronomisk livsmedelsberedskap
Vår matkultur och den lokala maten blir särskilt betydelsefullt när vi står inför en kris. Kockelever från Ryssbygymnasiet presenterar en måltid med stora smakupplevelser av den lokala maten. I samarbete med Svenska Kockars Förening – Småland och Öland. *Observera att lunchen är endast för deltagare i seminariet “Livsmedelsberedskap för en ny tid”

Framåtblickande samtal kring vad som krävs på nationell och regional nivå för att stärka Sveriges livsmedelsberedskap.
Panelen består av förutom Jeanette Elander (Näringspolitisk expert LRF) även av Christina Nordin (Generaldirektör på Jordbruksverket) med flera. 

Läs hela programmet här

Anmäl dig här

 

20 - 21 september - Matberedskap och Redig Mat från Trakten med LRF och Ica Maxi
Varför är det så viktigt att välja svenskproducerad mat och hur bidrar den till ett tryggare Sverige?  

Kom och besök oss i vår monter på Västergatan. Under fredagen och lördagen den 20 - 21 september, kan du träffa representanter från LRF och Redig Mat från Trakten leverantörer för att diskutera mat och matberedskap. Delta i vår digitala tipsrunda och var med och tävla om TIO Redig-Mat kassar fulla av lokala delikatesser, värde 500 kronor styck.

Redig Mat från Trakten är ett samarbete mellan tolv ICA Maxi-butiker och LRF. Samarbetet bygger på sex kriterier som avgör vilka produkter som får kallas Redig Mat. Idag finns över 1000 produkter i Redig Mat-sortimentet. Produkterna kan komma från både små och stora leverantörer, så länge de uppfyller kraven för att ingå i sortimentet. Alla de tolv butikerna har tillgång till Redig Mat-produkterna.