Krönika: Marcus Johnsson

Marcus Johnsson

Marcus Johnsson, ordförande LRF Ungdomen i Örebro län, skriver om årets skörd och vad LRF Ungdomen har på gång i höst.

Nu känns det i luften att hösten verkligen är här och det känns skönt att ha allt färdigskördat. För min del så är vi äntligen i mål med allt som ska skördas. Gräset är inne, spannmålen tröskad och halmen pressad. Man märker när man pratar med kollegor runt om i länet vad skörden har varierat bara i vårt län. På vissa ställen hör man att det liknar fjolårets avkastning och på andra ställen har det varit betydligt bättre. 

Från min sida så är jag överlag nöjd, någon gång måste man ju faktiskt även vara det. Spannmålen var väldigt varierande men överlag är jag nöjd med avkastningen. För mig som även odlar vall så har vi kunnat skördat tre väldigt bra skördar och det känns väldigt bra när man nu kan titta tillbaka och veta att man har spannmål och grovfoder så det räcker till djuren, det är alltid en skön känsla. 

Nu när vi kliver in i höstmörkret så har vi i LRF ungdomen planerat en hel del roliga aktiviteter. Närmast i tiden så har vi en skördefest i Hardemo bygdegård där vi hoppas på en mycket trevlig kväll med god mat och musik och där vi kan fira att skörden 2024 är färdig. Andra aktiviteter som är på gång är bland annat studiebesök, julbord, årsmöte med mera.

Håll utkik på våra sociala medier, Facebook och Instagram där vi heter LRF ungdomen Örebro. Där lägger vi upp info om olika aktiviteter, när de är och vem man anmäler sig till. Vi skickar även ut info om alla aktiviteter via sms och mail. Är det så att man vet med sig att man inte får sms eller mail så är ett tips att kontakta någon av oss i styrelsen så ska vi hjälpa er att fixa det så alla får tillgång till alla roliga och trevliga aktiviteter som händer under året. 

Jag vill till sist slå ett slag för att komma på vårt årsmöte. Det är ett perfekt tillfälle att se vad vi i Ungdomen gör under ett år och även kunna komma med inputs på vad ni, våra medlemmar, vill att vi ska hitta på för er under det kommande året. Årsmötet kommer att hållas i början av november och info kring det kommer att komma inom kort. 

Önskar er alla en fin höst!