LRF har precis avslutat ett lyckat deltagande i Mittia Gård och Skog i Ljusdal som räknade in 5 200 besökare över mässans två dagar.

I LRFs välbesökta monter fanns det mycket att göra, inte minst för barnen. De kunde rita och måla, prova på att mjölka en ko (ingen riktig ko!) och mycket annat. För alla åldrar kunde man tävla och vinna fina priser. Det bjöds på kaffe, kakor och popcorn.

Många besökare kom till montern för att diskutera aktuella frågor inom jord- och skogsbruk. Årets skörd var ett vanligt förekommande ämne. Det var extra roligt att så många LRF-medlemmar kom till montern och sa hej, men även förstås att vi fick nya medlemmar under mässans två dagar.

"Vi fick vara aktiva hela tiden"

Lotta Zetterlund

Lotta Zetterlund är ordförande i LRF Gävleborg och var på plats i Ljusdal.

– Mittia Gård och Skog är en väldigt trevlig mötesplats där vi har möjlighet att träffa medlemmar, prata med medlemmar och även kunna värva kanske några nya medlemmar.

– Jag var förvånad i går för det var väldigt mycket folk redan klockan nio. Så mycket brukar det aldrig vara när vi öppnar. Och sen fortsatte hela dagen precis lika. Det var väldigt bra. Det var mycket frågor. Vi fick vara aktiva hela tiden. Ett stort tack till alla som kom och besökte oss och till alla de som hjälpte till i montern.

"Det är en mässa för kombinationslantbrukare"

Henrik Bruveris

Henrik Bruveris, mässansvarig, beskriver Mittia Gård och Skog som en regional mässa för södra Norrland och Mellansverige, med fokus på fyra län: Gävleborg, Dalarna, Västernorrland och Jämtland.

– Det är en mässa för kombinationslantbrukare. Om man kommer hit kan man se och uppleva det mesta inom skog. Skogen är dominerande här. Både om du är yrkesverksam som skogsentreprenör, men kanske ännu mer för självverksamma skogsägare. Men även från de tyngsta traktorerna till de allra minsta, helelektriska och alla redskap och utrustning däremellan.

Henrik berättar att de räknat in 5 200 besökare över mässans två dagar. Det inkluderar inte all den personal och andra personer som bemannat utställarnas montrar och aktiviteter.

– Det här är sjunde upplagan av Mittia Gård och Skog, vi har kört vartannat år sedan 2012. Vi fick hoppa över 2020 och flytta fram det till 2021 på grund av pandemin. Vi har gått från 128 utställare 2022 till 175 nu.