LRF Mitt samlades för strategidag

Regionstyrelserna och LRF Ungdomen från LRF Dalarna, LRF Gävleborg och LRF Mälardalen, samt personal från LRF Mitt, samlades nyligen för att börja planeringen inför 2025.

Söderfors

Strategidagen ägde rum på Söderfors herrgård, i Tierps kommun. Deltagare hade rest från alla hörn av LRF Mitt för att ta del i att forma regionernas verksamhet nästa år.

Lotta Zetterlund, Tomas Olsson och Anita Boman Daniels

Dagen inleddes av de tre regionordförandena - Anita Boman Daniels för LRF Dalarna, Lotta Zetterlund för LRF Gävleborg och Tomas Olsson för LRF Mälardalen. Fokus för dagen var att nyttja kraften i varandra, för vi är som starkast när vi arbetar tillsammans.

Axel Gruvaeus

Sedan lyfte vi blicken tillsammans med Axel Gruvaeus från Kairos future. Han tog oss med på en framtidsspaning om vilka större trender han ser som kan komma att på olika sätt påverka vår bransch och samhället i stort. Det låg sedan till grund för diskussioner om hur vi bäst möter utmaningar och nyttjar möjligheter.

Kristin Bernhardsson

Medlemsutveckling var en viktig fråga för eftermiddagen under strategidagen. Hur er LRFs medlemsutveckling ut i dag och hur tar vi oss an den i framtiden. Kristin Bernhardsson, avdelningschef för försäljning och medlemsutveckling på LRF guidade oss genom det passet.

Anna Vikholm

Sedan tog Anna Vikholm, avdelningschef för regioner och folkrörelse på LRF, över och pratade om den varumärkesresa som organisationen är inne i just nu. Vad står LRF för som varumärke och hur vill vi att varumärket ser ut i framtiden, var några frågor som avhandlades.

LRF är också inne i ett stort arbete som går under benämningen Framtidens folkrörelse, vilket innebär att stärka organisationen för framtiden. Vad innebär det arbetet och de förändringar som det medför lokalt och regionalt, diskuterades.

Det blev sammanfattningsvis en mycket bra, intressant och produktiv dag i Söderfors. Alla tog med sig många idéer och tankar om arbetet inför och under 2025.