LRF Mälardalens ordförande på Almedalsveckan: "Det är viktigt att vi bidrar med vår kunskap"

Tomas Olsson Almedalen 2024
Tomas Olsson pratar på Svenskt Kötts seminarium ”Hur bygger vi framtidens livsmedelssystem – revolution eller evolution?” under Almedalsveckan.

LRF Mälardalens ordförande Tomas Olsson har medverkat på Almedalsveckan i Visby både på ett seminarium arrangerat av Svenskt Kött med rubriken ”Hur bygger vi framtidens livsmedelssystem – revolution eller evolution?” och på SLU:s panelsamtal ”Vatten i matlandskapet – vad ska göras och vem ska betala?”.

- Man kanske tänker att Almedalsveckan bara är ett dyrt jippo och fråga sig om det är meningsfullt att närvara, men faktum är att det är där politiker, beslutsfattare och myndigheter samlas och det är där debatten formas, säger Tomas.
 
Okunskapen bland gemene man är stor, menar Tomas, och det är viktigt att vi bidrar med vår kunskap och kan berätta hur det ser ut ur ett lantbrukar- och producentperspektiv.

  • Många av våra frågor fanns på agendan i Almedalen, som livsmedelsproduktion kopplat till beredskap och till hållbarhet och klimatfrågan. Det är vi som vet och kan förklara hur livsmedelsproduktion går till i praktiken, på gårdsnivå, och att det inte finns några enkla svar på komplexa frågor, säger Tomas Olsson.

Tomas Olsson Almedalen 2024

SLU:s panelsamtal "Vatten i matlandskapet – vad ska göras och vem ska betala?" Magnus Ekblad, Heby kommun, och Tomas Olsson, LRF Mälardalen, berättar om hur översvämningar påverkar lantbruket.

Tomas Olsson Almedalen 2024

Sofia Weimarck
regional kommunikatör
sofia.weimarck@lrf.se
010-184 45 12