LRF Mälardalen arrangerade hästträff på Ridskolan Strömsholm

I samarbete med Ridskolan Strömsholm bjöd LRF Mälardalen in till hästföretagarträff.

Temat för träffen var begreppet SLO, Social License to Operate. Hur ser allmänheten egentligen på hästnäringen och hur kan det påverka företagandet? Gabriella Thorell Palmquist (PhD Ridskolan Strömsholm) inledde med att prata om vad begreppet innefattar och satte det även i perspektiv till hur det har sett ut genom historien och hur det ser ut i omvärlden. 

Agneta Sandberg (Djurskyddsspecialist och industridoktorand, Svensk Travsport) berättade om hur Svensk Travsport jobbat med SLO och vad det har fått för effekter. Camilla Söderberg (rådgivare HS konsult) berättade om Greppa Näringen och den rådgivning som hästföretagare har tillgång till kostnadsfritt. 

Vi avslutade med en kort rundtur kring rasthagarna där Linda Kjellberg (AgrD Ridskolan Strömsholm) pratade om hur de har arbetat för att förebygga leriga hagar och den problematik som kommer med det, inte minst ur miljösynpunkt.

Regionchef LRF Mitt Helena Åkerberg Hammarström säger så här om träffen:

– Eftermiddagen gav mig ny kunskap och det var värdefullt att få möjlighet att lyssna in representanter från näringen. Jag blev glad när flera av de jag hann prata med lyfte upp att man tyckte det var så bra att vi ordnade sådan här träffar.

Utöver Helena deltog från LRFs sida regionalt sakkunniga Karolin Rask och Stina Ernstsson.

Inom kort kommer LRF Mälardalen att bjuda in till en ny träff med clinic på Ridskolan Strömholm. Boka redan nu torsdag 14 november kl. 13.00 – 15.45.