LRF investerar i HayHay

Hästar sto med föl

LRF Ventures investerar, tillsammans med affärsänglar och befintliga ägare, över 15 miljoner kronor i det svenska hästteknikföretaget HayHay, som kombinerar AI och expertis för att ge forskningsbaserad rådgivning till hästägare.

- På LRF Häst är vi stolta över att genom vår investering i HayHay driva på digitaliseringen och AI-utvecklingen inom hästnäringen. Med HayHay kan våra hästföretagarmedlemmar och deras kunder få tillgång till forskningsbaserad kunskap och rådgivning i mobilen till ett konkurrenskraftigt pris, säger Viktoria Östlund, ordförande LRF häst och ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse.

Om HayHay

HayHay grundades av ett unikt team där expertis från hästvärlden kombineras med erfarenhet från techbranschen. Malin Axel-Nilsson har en doktorsexamen i etologi och husdjursvetenskap, medan Oskar Holm, Sara Boström och Marcus Saeidi har en bakgrund inom dataspelsbranchen samt från Handelshögskolan i Stockholm.

HayHay-appen erbjuder smart rådgivning för att förenkla hästlivet med hjälp av experter och AI-teknik. Appens experter består bland annat av tränare, veterinärer, hovslagare och etologer. Experterna kompletteras av AI-assistenten Stella, som är utvecklad i samarbete med framstående svenska forskare och experter inom häst. 

Hayhayapp.se)