LRF Dalarna antar nya stadgar och tar ett stort kliv mot framtidens folkrörelse

Anita Boman Daniels
Anita Boman Daniels, ordförande LRF Dalarna

Medlemmar i LRF Dalarna beslutade enhälligt vid en extrastämma på torsdagen att anta förslaget till nya stadgar som skapar bättre förutsättningar för framtidens näringspolitiska arbete samt nya former av dialog och nätverkande.

Projektet ”Framtidens folkrörelse” tar sin början i LRFs riksförbundsstämma 2018 som gav riksförbundsstyrelsen i uppdrag att genomföra en dialog i organisationen gällande utvecklingen av LRF som folkrörelse.

Efter dialog i hela organisationen och flera remissrundor lade riksförbundsstyrelsen fram ett förslag på nya stadgar till riskförbundsstämman. Den 21 maj 2024 fattade så LRFs riksförbundsstämma ett historiskt beslut om att anta nya stadgar för sin ideella förening och anpassa stadgarna för sin ekonomiska förening. Detta är den mest betydande förändringen som riksförbundsstyrelsen har föreslagit riksförbundsstämman sedan LRF grundades 1971.

– Genom att kommunavdelningarna nu utser fullmäktige till regionstämman tar vi ett viktigt steg mot en mer anpassningsbar och framtidsorienterad LRF. Detta stärker deras roll och skapar en grund för gemensamma framgångar. Jag ser med tillförsikt fram emot att fortsätta denna resa tillsammans med alla våra engagerade medlemmar, säger Anita Boman Daniels, ordförande LRF Dalarna, om beslutet.

– Vi anpassar oss till en ny tid och skapar nya förutsättningar för engagemang och delaktighet. Genom att modernisera våra stadgar som nu blir likadana i hela LRF bygger vi en framtidsorienterad organisation där det ska finnas ytterligare möjligheter för medlemmar att göra sina röster hörda, tillägger Anita Boman Daniels.

Kontakta Anita Boman Daniels, regionordförande LRF Dalarna, för mer information: 070 628 63 82.

Magnus Nystedt
Regional kommunikatör LRF Mitt
magnus.nystedt@lrf.se
010-184 26 49