LRF, Bonden i skolan och Jobba Grönt på Järvaveckan

seminariedeltagare under järvaveckan

Som en del av LRFs näringspolitiska arbete och strävan att vara närvarande på nya arenor deltog LRF på Järvaveckan i Stockholm den 29 och 30 maj.

Efter förra årets framgång med ett välbesökt seminarium om skolmat och frukost i skolan, utökade LRF i år sin medverkan på Järvaveckan med bland annat två seminarier och utställningstält.

Skolmat på schemat: Hur blir skolmåltiderna mer jämlika?

Ett av seminarierna fokuserade på skolmat, där LRF Mjölk presenterade slutsatserna från Skolmatskommissionens rapport. Seminariet leddes av Anna Nilsson, politisk chefredaktör på Land Lantbruk, och i panelen satt Kajsa Asp Jonson, Leg. dietist och huvudsekreterare i (den nu avslutade) Skolmatskommissionen, Fredrik Lundquist, kostchef i Karlstads kommun, Charlotte Müntzing, kostchef i Vallentuna kommun, Jonatan Lamy, vice ordf. för Sveriges Elevkårer, Camilla Wiström, måltidschef i Katrineholms kommun och Emil Kilsäter, rektor Stockholms Stad och företrädare för Sveriges Skolledare

Se seminariet: Skolmat på schemat: Hur blir skolmåltiderna mer jämlika?

Jorden, skogen och människorna - Sveriges bästa beredskap

Det andra seminariet leddes av LRF:s VD Anna Karin Hatt. Det hade beredskap som tema och vikten av ett robust grönt näringsliv både i fredstid och för att ha en god beredskap i tider av kris.

- I begreppet beredskap inkluderar vi också humankapital och social hållbarhet, säger Anna Blomberg, näringspolitisk rådgivare och samordnare.

I panelen fanns Ingvar Lindholm, Sveriges representant i NATO:s Resilience Committee, Katarina Wolf från LRF Ungdomen, Camilla Lundberg Ney från We Effect och Sabinor Haas Lönnroth från Handelshögskolan i Stockholm.

Se seminariet: Jorden, skogen och människorna – Sveriges bästa beredskap

Utställningstält med Bonden i skolan och Jobba Grönt

I LRF:s utställningstält kunde besökare under båda dagarna träffa Bonden i skolan och Jobba Grönt. 

– Jag uppmanar verkligen alla som har möjlighet att besöka Järvaveckan – som en omvärldsspaning och en del av vårt näringspolitiska arbete. Besök gärna våra egna aktiviteter, men också andras, säger Anna Blomberg. 

Om Järvaveckan

Järvaveckan startade 2016 med målet att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter, civilsamhället och företagsledare. 

 

Järvaveckan 2024

Järvaveckan 2024

Järvaveckan 2024

seminariedeltagare under järvaveckan