Krönika Maria Hofvendahl Svensson

Maria Hofvendahl Svensson

Nu är det full fart inom LRF Skåne! Med en verksamhetsplan för 2025 i samarbete med våra sydliga styrelser och vår engagerade personal har vi satt fokus på fyra centrala områden: att växa medlemsantalet, stärka vårt påverkansarbete, agera som en framtidsbransch och att bygga samverkan mellan förtroendevalda och personal. Med detta gemensamma mål vill vi skapa maximalt värde för våra medlemmar och stärka intresset för de gröna näringarna i regionen.

Nu är det fullt med aktiviteteter i LRF Skåne. Vi har haft vår verksamhetsplanering för 2025 tillsammans med styrelserna i syd och vår personal. Vi har fyra fokus områden som vi kommer att jobba med. 1. Vi blir fler 2. Vi påverkar mer 3 Vi är och agerar som en framtidsbransch. 4. Vi bygger tillsammans, förtroendevalda och personal.

Tillsammans med vår regionchef vill jag bygga ett starkt team där alla förtroendevalda och personal jobbar mot gemensamma mål för att göra så mycket medlemsnytta som möjligt. Under mina år i LRF har jag aldrig upplevt ett så stort intresse för de gröna näringarna. Helsingborgs kommun bjöd in till en workshop kring Lantbrukets framtid som verkligen koncentrerade på ökad livsmedelsförsörjningen. En mycket bra dag med fokus på lantbrukets lönsamhet.

LRF Skåne har två spännande projekt tillsammans med Länsstyrelsen i Skåne. Ett som handlar om hur vi bekämpar oönskade ogräs och ett där livsmedelsbranschen tillsammans ska jobba för en fördubbling av lammproduktionen i Skåne på 10 år.

Aktuellt i vårt styrelsearbete är regler och myndighetsutövning, vatten och klimat, intrångsersättningar, viltskador, beredskap, skogs och kompetensfrågor. Viktiga och intressanta frågor där vår personal gör ett fantastiskt arbete. Slutligen vill jag uppmana alla er medlemmar att ta er tid att gå på våra höstmöten i Skånes fyra hörn. Det kommer att bli intressanta föreläsningar och diskussioner. 

Välkomna!