Johan och Sara välkomnas till LRF Öst

Johan Karlsson, regionchef LRF Öst, och Sara Agerberg, sakkunnig inom äganderätt.
Johan Karlsson och Sara Agerberg.

Johan Karlsson heter LRF Östs nya regionchef, som tillträdde tjänsten den 2 september. Ny i teamet är också Sara Agerberg, sakkunnig inom äganderätt. De är båda agronomer och har kontorsplats på Vreta Kluster utanför Linköping.

Johan kommer närmast från en roll som Director Advanced Engineering på Väderstad AB, där han tjänstgjort i olika roller under 20 års tid. Johan är uppvuxen på en gård i Vreta Kloster och har under många år deltagit aktivt i driften av lantbruket. 2015 tog han över föräldragården. Johan har även varit aktiv som kassör i Vreta kloster LRF lokalavdelning under 2003-2009. 

- Det ska bli roligt och samtidigt spännande att börja jobba som regionchef för LRF Öst. Lantbruk, skog och företagande ligger mig varmt om hjärtat och att få möjlighet att jobba för de gröna näringarna på det här viset känns otroligt stimulerande. Jag ser fram emot mitt nya uppdrag och hoppas på ett nära och givande samarbete med kollegor och förtroendevalda, säger Johan. 

Sara Agerberg började sin nya tjänst som sakkunnig inom äganderätt den 19 augusti. Hon kommer närmast från Landshypotek bank i Linköping där hon arbetat sedan 2016, först som kundansvarig men på senare år med granskning och som stöd till kundansvariga i komplexa fastighetsärenden. Hon har dessförinnan varit skogs- och lantbruksansvarig på Swedbanks kontor i Kumla/Hallsberg. De gröna näringarna är henne nära. Sara är uppväxt på en arrendegård med spannmålsodling och nu bor hon på landet utanför Vadstena.  

- Jag ser fram emot att få sätta mig in i äganderättsfrågorna och vara ett stöd för de förtroendevalda och våra medlemmar. Det ska även bli otroligt roligt att komma de gröna näringarnas frågeställningar ännu närmre och kunna verka för att det svenska skogs- och lantbruket värnas och har möjlighet att utvecklas, berättar Sara. 

Petter och Anna är tillbaka i sina ordinarie uppdrag 

Sedan Erik Erjeby slutade som regionchef den 30 april har Petter Engström varit tf regionchef och Anna Åman tf vice regionchef. De har nu gått tillbaka till sina ordinarie tjänster. Petter är vice regionchef och Anna sakkunnig inom skog och viltförvaltning. 

Till LRF Östs kontaktsida >>