Inbjudan till informationskväll om rovdjur

En ny rovdjurspolicy antogs 2013.

Stockholm Uppsala Fåravelsförening och Västmanlands län Fåravelsförening i samverkan med LRF Mälardalen och medverkan av Länsstyrelsen Uppsala och Länsstyrelsen Västmanland bjuder in till informationskväll om rovdjur.

Medlemmar i Stockholm Uppsala Fåravelsförening och Västmanlands län Fåravelsförening, samt medlemmar i LRF Mälardalen bjuds in till ett informationsmöte måndagen den 16 september kl. 19.00 via Teams.
Vilthandläggare Anders Johannesson, länsstyrelsen Uppsala län och Daniel Mallwitz, Länsstyrelsen Västmanland län medverkar. 

Inbjudan till informationskväll om rovdjur

De kommer ge oss aktuell information om rovdjursläget för varg och lo i länen och även om vilka förebyggande åtgärder djurägare kan göra i nuläget, svara på frågor om bidrag till stängsel (RAS), ersättning vid angrepp och om hur en besiktning av döda djur går till och de kontaktuppgifter som behövs vid angrepp.

Aktuella händelser som inträffat gällande s.k. ”vargliknande hundar (hybrider)” i område väster om Uppsala, vad bör/får vi tamdjursägare göra vid en ev. attack och vem kontaktar vi.

Rovdjurshandläggarna från SUF och VLF samt Åsa Sikberg, LRF Mälardalen kommer att ge information om stöd från resp. förening.

Plats:  Digitalt - Teams
Tid: 19.00 – ca 21.00
Målgrupp: Medlemmar i SUF, VLF och LRF Mälardalen
Anmälan: Senast 14 september

Anmälan senast den 14 september till Stockholm Uppsala Fåravelsförening, Anna Alm: karlberg_gard@telia.com.

Länk till mötet skickas till anmälda på mötesdagen.

Välkomna!