Hon är Årets nötköttsföretagare i Kronoberg

Årets Nötköttsföretagare Kronoberg
Årets nötköttsföretagare Karin Olsson fick utmärkelsen av Christian Horn och Gustav Fridolf. Foto: Carina Johansson.

Grattis till Årets nötköttsföretagare i Kronoberg, Karin Olsson!

Det blev en kanonfin septemberdag på Bramstorps gård när Årets Nötköttsföretagare i Kronoberg äntligen skulle få sin utmärkelse. Pristagaren Karin Olsson tog emot och visade runt på gården, bland annat med spaltstallet för tjurarna som håller på att byggas, och det nya dikostallet.
 
Årets Nötköttsföretagare är en ung företagare som satsar på sin produktion, och som bygger med målet att samla alla djur hemma på gården. Det passar bra in på årets tema för utmärkelsen, som var att bygga för framtidens behov med hållbarhet, miljö, rationell drift med ledning, smittskydd, arbetsmiljö och djuromsorg i fokus. Karin Olsson är nu samtidigt nominerad till utmärkelsen på riksnivå, som delas ut av LRF Kött och Sveriges Nötköttsproducenter i november.
 
Kvällen lockade hela 140 personer, korven räckte precis men kaffet tog slut! På plats fanns också knappt tjugo utställare, med djurvagnar, inredning, maskiner, rådgivning och banktjänster bland annat. Det var positiva tongångar då den allmänna uppfattningen bland utställarna var att investeringsviljan och marknadsläget efter några tuffa år har svängt och branschen verkar tro på ljusare tider.