Han är Årets premieelev i Jönköpings län!

Edwin Källner
Edwin fick utmärkelsen av Elin och Evelina från styrelsen i LRF Ungdomen Jönköpings län.

Edwin Källner är Årets premieelev i Jönköpings län. Edwin har precis tagit studenten vid Tenhults naturbruksgymnasium, och nu väntar arbete hemma på familjens lantbruk med 480 mjölkande kor, drygt 500 ha åker samt en biogasanläggning under byggnation.

Edwin sätter särskilt stort värde på möjligheterna som utbildningens praktikperioder har gett, både att få ta del av andra arbetssätt och rutiner i liknande produktion men också att komma in i helt nya verksamhetsgrenar och få med sig erfarenheter därifrån. 
– Det har varit helt underbart att komma iväg till andra arbetsplatser, säger han.

Styrelsens motivering:

Edwin har ett mycket stort intresse för lantbruk och i synnerhet svenskt mjölkföretagande. I klassen har han varit en ledargestalt som särskilt vurmat för en god stämning och sammanhållning.

Edwin lämnar skolan med imponerande praktiska och teoretiska kunskaper samt utmärkta studieresultat.
Han har alltid aktivt deltagit i lektionerna, lyssnat, diskuterat, dragit paralleller mellan teori och praktik, funderat över dagens lantbruk och kommit med förslag på förbättringar för en hållbar, lönsam framtid.

Edwin är en mycket god representant för den svenska lantbrukarungdomen och vi tror att han kommer att bli en framgångsrik lantbruksföretagare.

 

Varje år delar LRFs ungdomsregioner ut utmärkelsen premieelev till en naturbrukselev som har utmärkt sig. Naturbruksgymnasierna nominerar själva kandidater och kriterierna är att eleven ska ha goda ledaregenskaper, visat gott kamratskap, nyfikenhet, framåtanda, haft goda studieresultat och såklart ett genuint intresse för de gröna näringarna.  

Utmärkelsen premieelev har delats ut i över 40 år och började på dåvarande Sånga-Säby Folkhögskola. Stipendiaterna får åka upp till Sånga några dagar i november för att ta del av en ledarskapsutbildning med fördjupning i landsbygdsföretagande, föreningsverksamhet och omvärldsspaning. Och självklart träffa andra premieelever från hela landet, med möjlighet att bygga upp ett värdefullt nätverk inför framtiden.