Hallå där Årets inspiratör!

Leif Persson, ordförande Örebro kommungrupp. Foto: Caroline Andersson.
Leif Persson, ordförande Örebro kommungrupp.

Örebro kommungrupp fick det nyinstiftade priset Årets inspiratör på regionstämman i mars. Vi har pratat med ordförande Leif Persson för att höra vad som är aktuellt hos kommungruppen.

Hej Leif! Vad händer hos er i Örebro kommungrupp? 

- Det är mycket med vattenskyddsområden, och det känns inget bra. Vi har träffat kommunen om översiktsplanen och där ingår vattenskyddsområden. Det gäller Svartåns avrinningsområde västerut. Det här var uppe för 7-8 år sedan, men länsstyrelsen sa nej då. Nu är det aktuellt igen. Positivt är att LRF är inbjudna från start.  

- För ett par veckor sedan blev jag kontaktad av en medlem som berättade att det är på gång med ett vattenskyddsområde i Närkes Kil också. Det är mycket som knackar på dörren nu! 

Den 21 maj arrangerar ni en egen aktivitet. Berätta gärna om den! 

- Vi har bjudit in politiker och tjänstemän till ett studiebesök på en mjölkgård för att prata om försörjningsbalansen i kommunen. Hittills är ett 20-tal personer anmälda. Några av de styrande politikerna som inte kan det här datumet har hört av sig att de vill träffas vid ett annat tillfälle. Det känns som att vi behövs och är viktiga för samhället! 


Om priset Årets inspiratör 

Årets inspiratör är ett pris till en lokalavdelning, kommungrupp eller annan sammanslutning inom LRFs folkrörelse, som har utvecklat sin verksamhet på ett positivt sätt. Årets utnämning motiverar regionstyrelsen såhär; Örebro kommungrupp har gjort resan från obefintlig verksamhet till att vara en vass kommungrupp som etablerat goda kontakter med kommunen och skapat goda förutsättningar för att driva LRFs frågor på ett framgångsrikt sätt.