Givande möten med lärarstudenter på LiU

Johanna Hovnert på mässa med lärarstudenter på LiU 25 sep 2024.
Johanna Hovnert (bilden) ställer i ordning LRFs monter i universitetets lokaler ihop med kollegan Therese Staffansson.

LRF har under en mässa på Linköpings Universitet träffat lärarstudenter för att berätta om utbildningsmaterialet Bonden i skolan - färdiga lektioner om jord- och skogsbruk som matchar läroplanen för årskurs F-6.

Onsdagen den 25 september var det ett 100-tal studenter i mässlokalerna på LiU. Studenterna som kom till LRFs monter fick prata med Therese Staffansson som jobbar med skolkontakterna på LRFs regionkontor och Johanna Hovnert, ansvarig för Bonden i skolan på riksnivå.

- Det var väldigt roligt och givande att vara på plats och träffa studenterna. De var intresserade av vårt material och uppskattade framför allt att det är gratis och att allt är serverat med färdiga lektionsupplägg, berättar Johanna.

Therese fyller på.

- Det var också kul att se att studenterna tipsade varandra om att gå till vår monter, säger hon och tillägger. 

- Vi i vår tur tog tillfället att sprida information till olika kommuner som fanns representerade på mässan, så att de känner till att Bonden i skolan finns i deras kommun också, att det är ett erbjudande över hela landet.

Både Therese och Johanna är överens om att det är värdefullt för LRF att träffa lärare och lärarstudenter för att visa att de själva inte behöver vara experter på lantbruk för att undervisa om det, utan att Bonden i skolan finns där att hålla i handen.

- För precis som hos allmänheten i övrigt så har även lärarstudenterna ibland kunskapsluckor som kan skapa osäkerhet kring att undervisa om jordbruk och matproduktion, men när vi pratar med dem kan vi betrygga dem i att de kan använda vårt material som stöd och på så sätt sänka trösklarna att arbeta med ämnet, säger Johanna.

Nyfiken på Bonden i skolan?

Klicka här för att komma till sajten >>