Gårdsbesök högsta vinsten för tredjeklassare

gårdsbesök bis kromsta gård enköping
Anna Franck längst till höger berättar om djuren på Kromsta gård för tredjeklassare från Håbo

I slutet på maj besökte nitton nyfikna elever från årskurs tre i Slottsskolan i Håbo gården Kromsta Lantbruk utanför Enköping. Besöket var en vinst från klassens medverkan under den digitala aktiviteten ”Bonden i skolan-veckorna” som arrangerades i höstas.

Det var ett taggat gäng med både elever och lärare som klev av bussen på gårdsplanen där bonden Erica Eriksson med familj mötte upp. Under dagen fick eleverna både lära sig mer om det dagliga arbetet på gården och hur det är att vara bonde, men det som lockade mest och som eleverna var mest förtjusta i var mötet med gårdens alla djur - nötkreatur, höns, grisar, ankor, kaniner och vaktlar.

Lunchen intogs i gröngräset och under en tur med traktor och vagn bjöds det på bullar och mjölk. Dagen avslutades med en tipspromenad och sen var det nitton trötta, men mycket nöjda, elever som klev på bussen för att åka tillbaka till skolan.

Bonden i skolan och LRFs arbete riktat mot barn och unga

Tycker du också att det är viktigt att fler barn får lära sig om skogen, lantbruket och var maten kommer ifrån? Passa då på att vara med och sprida kännedom om vad vi gör!

”Bonden i skolan-veckorna” arrangeras på nytt under oktober 2024. Läs mer om det på Bonden i skolans hemsida: Om Bonden i skolan-veckorna 2024 Sprid gärna information om aktiviteten i era sociala kanaler och tipsa lärare och annan skolpersonal som du känner!

I det här nyhetsbrevet som skickats ut till pedagoger finns information om nyheter och material som finns på webben och som även är bra att använda på olika evenemang och aktiviteter som ni arrangerar i era lokalavdelningar eller i andra sammanhang.

Läs mer om Bonden i skolan som är ett kostnadsfritt digitalt läromedel för elever i årskurs F-6 där vi sprider kunskap till Sveriges barn och unga om var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför vi behöver bönder.

Läs om Jobba Grönt som riktar sig till ungdomar 15-25 år och har som syfte att få fler unga att plugga, jobba eller starta företag i det gröna näringslivet. 

Läs mer om kompetensförsörjning och attraktionskraft och LRFs arbete riktat mot barn och unga

Kontakt

Om du har frågor eller vill veta mer, kontakta Anna Lindgren på 010-184 42 04, anna.lindgren@lrf.se 

 

Sofia Weimarck
regional kommunikatör
sofia.weimarck@lrf.se
010-184 45 12

gårdsbesök bis kromsta gård enköping

gårdsbesök bis kromsta gård enköping

gårdsbesök bis kromsta gård enköping