Gårdar i fyra län öppnar grindarna samtidigt

Helgen den 14-15 september bjuds det på härliga gårdsbutiksrundor i Småland, Blekinge och på Öland. Här finns alla utflyktsmål sammanställda så du lätt kan hitta ut! Smaklig spis!

Gårdsbutiksrundan i Blekinge

Har du varit i Blekinge på hösten? Om inte så är det dags för ett besök den 14–15 september, då Blekinge smakar extra mycket. Det vill du inte missa! Läs mer här.

Matrundan i Kronoberg

Den 14–15 september är den populära MAT-rundan tillbaka. Närproducerad mat har aldrig varit viktigare. Välkommen ut på gårdarna i Kronoberg! Läs mer här.

Gårdsrundan i Jönköpings län

Gårdsrundan anordnas nu för fjärde året i rad, med syftet att fler invånare i Jönköpings län den 14–15 september ska få möjlighet att upptäcka matproducenter, förädlare, öppna gårdar samt caféer och restauranger som jobbar med lokala råvaror. Läs mer här.

Matrunda Kalmar län

Matrunda Kalmar län är till för alla matentusiaster, foodies och alla som är nyfikna på den lokala maten. Under den 14–15 september sluter gårdsbutiker, mathantverkare, caféer och restauranger på landsbygden samman för att lyfta sig och sina lokala erbjudanden. Läs mer här.