Fullspäckad heldag med fokus på generationsskiften

Elin Almberg, 2024
Elin Almberg, LRF Ungdomen Värmland. Foto: Elin Almberg.

Söndag 6 oktober bjuder LRF Ungdomen Värmland och LRF Värmland in till en fullspäckad heldag med fokus på hur man hanterar konflikter och andra mjuka hinder i samband med generationsskiften. Elin Almberg från LRF Ungdomen Värmland berättar mer om dagen.

Söndag 6 oktober kl. 10:00 – 16.30 arrangerar LRF Ungdomen Värmland och LRF Värmland en heldag på temat ägarskiften. Träffen som kommer äga rum på SV i Karlstad kommer fokusera på mjuka värden i form av bland annat konflikthantering inom familjeföretag. 

Elin Almberg, styrelseledamot i LRF Ungdomen Värmland, är en av de som är med och arrangerar träffen.  

Hej Elin, kan du berätta lite mer om dagen och upprinnelsen till den? 

- Det började med att LRF-ungdomen släppte en rapport om generationsskiften som ju är en väldigt viktig fråga för näringen i stort. I den definierades olika hinder – både mjuka och hårda. Vi kände att det generellt har varit ganska mycket mer fokus på hårda hinder, som ekonomiska faktorer, än vad det varit på mjuka hinder som familjekonflikter och psykisk ohälsa. Men i praktiken kan ju mjuka hinder vara minst lika utmanande som hårda. Därför valde vi att fokusera på just mjuka värden och kommer under dagen ha olika spännande föreläsare och workshops som förhoppningsvis kan ge besökarna både kunskap och verktyg för att hantera utmaningar som dessa. 

Vilka förhoppningar har ni på dagen? 

- Jag tror och hoppas som sagt att besökarna kommer få med sig kunskap och verktyg de kan använda sig av i samband med ägarskiften men även i en hel del andra sammanhang. Verktyg för personlig utveckling, konflikthantering och så vidare kan ju vara bra att ha i många olika situationer.  

- Sedan hoppas jag också att vi lyckas locka deltagare i olika åldrar. Ägarskiften är en fråga som man ofta förknippar med unga men den är ju lika viktig för äldre generationer som på något sätt vill lämna över sin verksamhet.  

Läs mer om dagen och anmäl dig här 


Pontus Widell

regional kommunikatör LRF Väst
pontus.widell@lrf.se  
010-184 26 28