Det var rätt svar på Elmia-tävlingarna

Elmia lantbruk 2024

Det är något visst med Elmia lantbruk. I år hade mässan 21 612 besökare, som i vanlig ordning fick se blanka maskiner, fina djur och diskutera lantbruk på längden och tvären.

Det var full fart i LRF-montern alla tre dagarna! Vi hade två tävlingar, som 175 respektive 111 besökare passade på att delta i. 

I den ena tävlingen gällde det att gissa vikten på en harvbill. Inte helt lätt visade det sig, gissningarna spände från omkring 400 gram upp till flera kilo. Rätt svar var 946 gram. Tre personer gissade snubblande nära, 950 gram, och Ulrica Abrahamsson, Fagerhult, Johanna Larsson, Bankeryd och Eddie Jonsson, Mellerud får ett presentkort på Swedol hemskickat.

I tävlingen som LRF Ungdomen höll i var uppgiften att gissa vilken gröda det var i en glasburk, och hur mycket den vägde. Burken innehöll 235 gram havre. Här briljerade Rasmus Hellström med en gissning på 234 gram och får finfina varor från Rudenstams hemskickat. 

Grattis till alla vinnare!

Under mässdagarna pratade vi med medlemmar från hela landet, om ägarskifte, viltskador, framtidens folkrörelse, lönsamhet och mycket annat. Så härligt när ni dyker in i montern för att snacka en stund. Det var även många, både unga och äldre, som ville bli medlemmar under mässan. Välkomna till LRF säger vi till er!

Vi tackar alla för den här gången, hoppas att vi ses på Elmia lantbruk 2026!