Bröderna Hyltbring har byggt ut för att täcka upp efterfrågan

Br Hyltbrings Ägg

I en serie nedslag runt om i länet tar vi reda på hur det ligger till hos några av alla våra skickliga matproducenter. Den här gången har turen kommit till Aneby kommun, där Bröderna Hyltbrings Ägg finns.

Bröderna Hyltbring utanför Aneby har nyligen blivit färdiga med en utökning av verksamheten, som har gjort att de kan hålla knappt 18 000 värphöns.
– Vi har byggt ut för att täcka upp efterfrågan, i och med att det har varit brist, säger Carl Hyltbring.

Tillsammans med bröderna Simon och Olle driver han Bröderna Hyltbrings Ägg, vars produkter konsumenten kan hitta både i gårdens egen butik, på torget i Aneby, Eksjö, Tranås och Vetlanda samt i flera livsmedelsbutiker och gårdsbutiker i regionen. Äggen tas även in av restauranger och de levererar också till kommunen genom upphandlingar.
­– Det är mindre partier det handlar om. Det är logistikfrågan som är det stora bekymret, det är många småställen som vi ska leverera till, säger Carl Hyltbring.

Bröderna sköter alltså hela kedjan själva, från hönseriet via packning till leverans av äggen.
Verksamheten har ett ytterligare ben att stå på genom entreprenadverksamhet. Det finns fler investeringsplaner för framtiden men nu, efter avslutat bygge, behöver man hämta andan lite och ”bara” låta verksamheten rulla på.