Temakväll om generations-, ägarskifte och ekonomi inom lantbruket

2024-11-27 18:00 - 21:00

  • Plats: Grödinge Bygdegård
  • Arrangör: LRF Södertälje Ortsförbund
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2024-11-20

Det bjuds på smörgås och kaffe.

Tomas Olsson, regionordförande LRF Mälardalen inleder med vikten av lyckade generations- och ägarskiften.

SEB
- Carina Modén, distriktsansvarig Gröna Näringar och Anna Larsson, företagsrådgivare och agronom presenterar sitt erbjudande till dig som lantbrukare eller ägare av en lantbruksfastighet. Med fokus på hållbar rådgivning idag och för framtida generationer.

Fyrklövern ekonomi och juridik AB
- Framtidens gröna arv-Framgångsrikt generationsskifte steg för steg. Lars Bjerke - VD på Fyrklövern ekonomi och juridik berättar om bolaget och kontoret i Stockholm. Urban Rydin, skattechef på Fyrklövern ekonomi och juridik, berättar om skattefrågor i ett generationsskifte.

- Ann-Louise Schagerström, jurist på Fyrklövern ekonomi och juridik, kommer berätta om olika familjerättsliga frågeställningar man behöver ventilera och vilka handlingar som behöver upprättas i ett generationsskifte.

- Mikael Fligman, jurist på Fyrklövern ekonomi och juridik. Kommer prata om samägande av fastigheten efter generationsskiftet.

- Per Nilsson, nyttjanderättsexpert på Fyrklövern ekonomi och juridik, kommer prata om vilka olika typer av nyttjanderätter som kan bli aktuella i ett generationsskifte.

Anmälan senast den 20 november till hej@vaxtkraftpalandsbygden.se
Ange om ni har någon matallergi vid anmälan, Birgitta Carlsson projektledare för Växtkraft på Landsbygden, mobilnummer: 0730559300 www.vaxtkraftpalandsbygden.se

Välkomna!

Arrangörer: LRF, Leader Stockholmsbygd, SEB, Fyrklövern, Växtkraft på landsbygden.

Europieska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling. Europa investerar i landsbygdsområden.