Informationsmöte LRF nya stadgar m m

2024-10-28 19:00

  • Plats: Värmeverket Adven i Hudiksvall, Värmevägen 2
  • Arrangör: LRF Gävleborg
  • Målgrupp: Förtroendevalda i LRF

Till lokalavdelningsstyrelser och valberedningsledamöter inom Hudiksvalls kommun.

Vid riksförbundsstämman i maj antogs nya stadgar som sedan också har antagits vid en extra digitalstämma den 5 september här i Gävleborg.

Förändringen innebär att LRF säkerställer alla medlemmars demokratiska rättigheter genom motionsrätt samt rätt att välja sina företrädare. Det innebär också att kommunavdelningarna får en förstärkt roll och utser fullmäktige till regionstämman.

Kommunavdelningarnas namn blir LRF följt av kommunens namn.

Vi har ju inte haft valberedningar till kommungrupperna utan kommungruppsledamöter har ju utsetts på respektive lokalavdelningsårsmöte. Vi behöver nu påbörja arbete inför kommunavdelningarnas första årsmöte. Årsmötet kommer att äga rum någon gång mellan 1 dec 2024 och 31 januari 2025.

För att arbeta fram förslag till kommunavdelnings ledamöter behöver vi bilda en interims valberedning inom kommunavdelningens geografiska område i kväll.

För att presentera möjligheterna i det nya LRF och utse en interims valberedning till Hudiksvalls kommunavdelning bjuder vi in alla styrelse- och valberedningsledamöter i lokalavdelningarna i Hudiksvall till ett gemensamt möte. Interims valberedningen skall bestå av minst två (2) och högst nio (9) ledamöter.

Vi kommer också att gå igenom lite grann som är bra för lokalavdelningarna att tänka på inför sina årsmöten nu i november. Hur skall man tänka framöver skall man ha lokalavdelningen kvar? Bilda lokalgrupp? Eller endast ingå i kommunavdelningen?

Varmt välkomna!
LRF Gävleborg, Lotta Zetterlund regionordförande

Har ni frågor eller funderingar når ni mig på lotta.zetterlund@lrf.se eller 070-342 42 35.
Åke Johansson 070-344 53 02 kan svara på frågor om det är svårt att hitta till värmeverket.