Tjörnmat: Plöjningsfritt lantbruk – går det att bibehålla skörden?

2024-09-23 18:00 - 20:30

  • Plats: Billströmska Folkhögskolan, Stenkyrkovägen 16, 47193 Kållekärr
  • Arrangör: LRF Västra Götaland
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF
  • Sista anmälningsdatum: 2024-09-22

Nu fortsätter programserien Tjörnmat! Under hösten kommer vi bland annat att erbjuda seminarier med exempel på odlingstekniker för både lantbruk och trädgårdsodling. Tekniker som gör att vi behåller eller till och med ökar jordhälsan.

Välkommen till en kväll då lantbrukaren Sofia Karlsson, Grästorp, talar om sina erfarenheter av att odla genom reducerad jordbearbetning, modern teknik och med jordhälsan i fokus. Sofia har bland annat valt att under 20 år låta bli att plöja sina åkrar för att inte drabbas för hårt i perioder av torka. Sofia Karlsson är LRF:s ordförande i Västra Götaland.

Kvällen avslutas med en diskussion med lokala lantbrukare kring hur förutsättningen för liknande initiativ ser ut på Tjörn.

Anmälan krävs via: Tjörnmat: Plöjningsfritt lantbruk - går det att bibehålla skörden? Studieförbundet Vuxenskolan (sv.se)

Fri entré.

Arrangörer: En del av projektet ”Samverkan Hoga saluhall” som drivs av föreningen Omställning Tjörn och finansieras av Leader Bohuslän. Planering och genomförande sker i samverkan med Lantbrukarnas Riksförbund (LRF), Tjörns kommun, Hoga saluhall och Studieförbundet Vuxenskolan.