Lamm
LRFs satsning på svensk lammproduktion fortsätter. Målet är att öka lönsamheten på gårdsnivå genom att den svenska matmarknaden ökar i värde.
Lammproduktion – en framtidsnäring
Vi har en sund och bra lammuppfödning i Sverige. Våra får och lamm går ute på bete hela sommarhalvåret. De förädlar gräs till kött, skinn, ull och mjölk för osttillverkning.
Med utgångspunkt i den stora potential som finns för svenskt lammkött tittar branschen på hur man kan göra något för att öka kvaliteten på det svenska lammköttet.
Det handlar till stor del om att hitta verktyg för att få fram en bra kvalitet som tilltalar handel och konsumenter. Lammproduktionen i Sverige är väldigt spridd, bland annat genom en stor variation i storleken på gårdarna, raser och uppfödningsmodeller något som resulterar i olika kvaliteter.
LRF Kött
LRF Kött är en branschavdelning inom LRF som ska öka de svenska köttproducenternas lönsamhet, konkurrenskraft och tillväxt genom att bland annat arbeta med köttspecifik näringspolitik, omvärlds- och marknadsanalys och kommunikation.
Fördjupning
Blåtunga - lunchmöte med LRF Kött
LRF Kött har tillsammans med SNP, Fåravelsförbundet och Lammproducenterna bjudit in till lunchmöten om Blåtunga....
Djuromsorg
Sveriges bönder är stolta över den goda svenska djuromsorgen och för konsumenterna är det viktigt att veta att d...
Varg
LRF vill att regeringen ändrar i den föråldrade jaktlagstiftningen. Vi måste hitta en balans som gör det möjligt...